Muziek, Compositie en Theorie

Rowy van Hest
Nederlands English
 

Vierstemmige akkoordprogressies

Deze vierstemmige progressies zijn door mij gemaakt in verschillende toonaarden en maatsoorten. Van elke progressie is de stemvoering klassiek en correct.

De progressies zijn genoteerd voor piano, het instrument dat op conservatoria bij de lessen harmonieleer wordt ingezet, maar de akkoorden kunnen in elk denkbaar arrangement worden toegepast.

Op de bestanden die u hier kunt downloaden zitten rechten, maar u mag de schema's vrij van rechten gebruiken. U ontvangt van elke progressie de music-xml, zodat u deze in uw notatiesoftware kunt importeren.

100 Akkoorden Progressies (zip).

Muziek bestaat uit meer dan louter progressies. Download de gratis index van het piano-album De Kalender. 366 voorbeelden van verschillende maatsoorten, toonaarden, ritmes en patronen, die u kunnen inspireren.

Automatische Generator van Akkoordprogressies

Ga naar music-chords.com

Dit is een nieuwe website met o.a. een webapplicatie waarmee u ruim een miljoen unieke vijfstemmige progressies kunt genereren.

Vijfstemmige akkoorden klinken voller en rijker dan vierstemmige akkoorden, vooral bij een correcte klassieke stemvoering.

Elke progressie is vrij van rechten en geschikt voor klassieke muziek, filmmuziek, populaire muziek en voor educatieve projecten. Download elke progressie als een music-xml, die u zelf kunt transponeren en bewerken in notatiesoftware en converteren naar midi.