Muziek, Compositie en Theorie

Rowy van Hest
Nederlands English
 

Welkom

Mijn voornaam is Rowy. Ik ben opgeleid aan het Brabants Conservatorium door Jan van Dijk en ik gaf les in muziektheorie en compositie.

Als u componist wilt worden, adviseer ik u het volgende.

Een componist in wording moet in staat zijn een instrument te bespelen waarop hij/zij akkoorden kan vormen. Componisten spelen meestal piano of orgel, soms gitaar, een enkele keer harp. Op een conservatorium wordt bij de colleges steevast een piano gebruikt.

Wanneer u klassieke muziek wilt componeren of filmmuziek, zou u een klassieke opleiding kunnen volgen. U heeft daar namelijk les voor nodig. De gratis Lessen in Compositie zijn echter geschikt om zelfstandig een redelijk niveau te bereiken. U kunt zelfs huiswerk maken.

Als u noten kunt lezen, maar uw kennis is beperkt en u heeft een voorkeur voor lichte muziek, dan zou u kunnen beginnen aan de gratis cursus Eenvoudige Akkoordenleer.

Wanneer u een gevorderd musicus bent, zou u de gratis cursus Harmonieleer in 14 Dagen kunnen bestuderen.

Als gevorderd musicus kunt u eveneens de Colleges in Compositie bestuderen en ervaren wat in een college besproken wordt.

Bent u op zoek naar een goed studieboek, dan kunt u terecht op mijn pagina met lesboeken die geschikt zijn om uw kennis te vergroten.

Zoekt u voorbeelden van composities, download dan gratis de index van het piano-album De Kalender op deze pagina: Piano. U mag het begin van elk van de 366 composities gebruiken in uw eigen werk, vrij van rechten!

De opbrengsten van verscheidene cursussen en composities worden gebruikt om deze website online te houden, ondanks de vele gratis downloads. De gehele website is en blijft echter vrij van advertenties.

Rowy