Muziek, Compositie en Theorie

Rowy van Hest
Nederlands English
 

Harmonieleer

Deze gratis cursus in harmonieleer op conservatoriumniveau betreft de klassieke harmonieleer. De cursus is alleen geschikt voor u, wanneer u als musicus over een redelijk niveau beschikt en u in uw omgeving af en toe om raad kunt vragen. Rekent u op ongeveer een jaar studie.

Download de volledige cursus Harmonieleer (pdf). Dit is de nieuwste versie uit 2022. Een compleet e-boek van 136 pagina's. Mocht u geen piano spelen, download (zip) dan gratis voorbeelden uit les 5, 13, 15 en 16. Maar als u geen piano speelt, kunt u deze cursus beter overslaan.

Een makkelijker te begrijpen alternatief zijn de Lessen in Compositie, waarin een volledige cursus harmonieleer is opgenomen. De gratis lessen kunt u als beginner volgen. Studieduur is ongeveer een half jaar.

Wilt u als gevorderd musicus uw kennis opfrissen, dan adviseer ik de gratis korte (maar volledige) cursus Harmonieleer in 14 Dagen.

Meent u voldoende op de hoogte te zijn met de harmonieleer, maar wilt u dit testen om meer zekerheid te krijgen, lees dan hier verder.